Naše finančno obnašanje je konstantno pod vplivom dveh konfliktnih sil: skušnjave po nakupovanju in zapravljanju denarja, v nasprotju s strahom, da nam bo denarja zmanjkalo.

HandWallet vam bo omogočil, da sami sebe bolje spoznate, bolje razumete in da uspešneje uravnate dve nasprotujoči si sili v vas ter dosežete stanje osebne uravnoteženosti med tema silama. Z uporabo tega programa boste imeli na voljo več sredstev in boste svoje stroške lahko urejali na bolj učinkovit način. Rezultat obeh zgornjih lastnosti je "več denarja" ali, z drugimi besedami, boljše stanje vašega osebnega ravnovesja.

Čeprav vam to ne bo prineslo sreče (verjamemo namreč, da je sreča notranji občutek, ki ni odvisen od ničesar posebnega, posebno ne od materialnih reči), vam bo omogočilo, da bolj uživate v procesu nakupovanja in da svoj čas preživite v izvajanju drugih aktivnostih, namesto kreganja z bančnim uslužbencem.

Skušnjava nakupovanja . . .

Stalno potrebo po zapravljanju denarja je preprosto razumeti. Nastane iz številnih razlogov, v bistvu katerih pogosto leži to, da živimo v svetu, v katerem je vse dostopno, v potrošniški kulturi, ob obsežnem oglaševanju, ki nas obdaja praktično vedno ter v tekmovalnih in primerjalnih lastnostih našega karakterja.

Prvi korak je, da razumemo skušnjavo nakupovanja in jo ne zanikamo. Skušnjava nakupovanja je tako dobra kot naravna. Dokazuje, da vam je nekaj pomembno in vas privlači.
Lahko ste ljubitelj računalnikov (ki "obožuje" vedno nove modele, ki so se ravnokar pojavili na tržišču) ali ljubitelj slavnih znamk (ki "obožuje" oblačenje novih modernih linij kopalk, ki so se ravnokar pojavile na priljubljenih modnih kanalih). Morda obožujte obiskovanje restavracij (posebno priznanih restavracij) ali ste morda zbiratelj žuželk (pred katerim je redko odkritje) . . .
Pojavila se bo skupaj s številnimi stavki, kot je "Moram imeti" "To je točno tisto, kar sem iskala", kar bo običajno spremljala tišina druge sile: "Prejeli ste nekaj denarja, ne tako dolgo nazaj", "Lahko si to privoščite", "Prejšnji mesec si niste privoščili, ta mesec se lahko nagradite".

Strah, da vam bo denarja zmanjkalo

Tudi to je zelo lahko razumeti. Izvira (kako presenetljivo!) iz istega sveta možnosti, iste potrošniške kulture in istega neprenehnega oglaševanja, prodaje na kredit in sofisticiranih prodajnih metod.
Nekoč, ko smo svoj denar služili z agrikulturo, smo vedeli natančno koliko imamo. Danes smo se prisiljeni soočati s celo vrsto abstraktnih in zavajajočih terminov: kredit, obresti, limit, sklad, povezave... in da niso le zavajajoči temveč nas celo silijo v določene aktivnosti.

Ko enkrat začutite nujo, da nekaj kupite je drugi korak to, da razumete strah, da vam bo denarja nekoč zmanjkalo in ne da to zanikate. Ta strah je realističen. Denar je, konec koncev, omejen: ni pomembno koliko stari ste kupili, v končni fazi morajo biti računi zanje plačani. Ni pomembno koliko posojil ste prejeli, vaša situacija sedaj (če ničesar ne spremenite) je le še bolj težavna, ker morate poleg rednih izdatkov poskrbeti še za poplačilo . . .
Ni pomembno kakšni so vaši prihodki - dokler so vaši odhodki in stopnja življenjskega sloga vedno bolj ali manj urejeni. Prav tako ni pomembno kakšen je vaš status in v kakšnem obsegu ste uveljavljeni - vedno vas bo spremljal enak občutek, s poudarkom na različnih stvareh in različnih vsotah.

Kaj bi morali storiti? HandWallet

Povečajmo količino denarja -
Z definiranjem vseh napak, s podvajanjem vseh plačil in prepoznavo sumljivih aktivnosti na vaših kreditnih karticah.
Tako da razmislite o odhodkih, ki so večji in vam ne prinašajo zadovoljstva.

To počnem že sedaj. Zakaj potrebujem HandWallet?
Morda. Vendar pa je vaše delo težko. In povzroča notranje bitke. Z drugimi besedami, niste objektivni, ker se obe sili bojujeta za prevlado znotraj vas.

Ali to pomeni, da bom moral sedaj vsak cent, ki ga porabim, beležiti v aplikacijo?
Seveda ne. Majhni stroški, ki se ne kopičijo (vsaj na začetku je vredno, da to preverite) običajno niso velikega pomena in vam tudi ne bodo prinesli večjih prihrankov. Od vas je odvisno kaj boste vnesli in kaj ne.
Kar je še več, večina vaših stroškov bo direktno naložena preko internetnih strani različnih bank in kreditnih kartic. Vse kar morate storiti je, da jih potrdite in da jim dodate kategorijo (če to želite). To dejanje vam bo vzelo le nekaj minut na mesec in bo nadomestilo pregledovanje podatkov v podatkovnih tabelah, ki jih prejemate preko pošte, kar bi storili običajno.