Η οικονομική μας συμπεριφορά συνεχώς υποκινείται από δυο αντικρουόμενες δυνάμεις: το πειρασμό να αγοράζουμε και να ξοδεύουμε χρήματα σε αντίθεση με το φόβο ότι τα χρήματα θα τελειώσουν.

Το HandWallet θα σας επιτρέψει να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας να καταννοήσετε και να εξισορροπήσετε αυτές τις δύο δυνάμεις μέσα σας.Χρησιμοποιώντας αυτό το πρόγραμμα θα έχετε περισσότερα διαθέσιμα χρήματα και θα ξοδεύετε χρήματα πιο αποδοτικά. Το αποτέλεσμα θα είναι "περισσότερα χρήματα" ή με άλλες λέξεις καλύτερη κατάσταση προσωπικής ισορροπίας.

Αν και αυτό δε θα σας φέρει την ευτυχία (πιστεύουμε ότι η ευτυχία είναι εσωτερικό θέμα που δεν εξαρτάται από υλικά αγαθά) θα σας επιτρέψει όμως να ευχαριστιέστε τις αγορές σας περισσότερο και θα ελευθερώσει το χρόνο σας για σημαντικότερες ασχολίες από το να διαφωνείτε με το ταμία της τράπεζας.

Ο Πειρασμός της Αγοράς. . .

Η αέναη ανάγκη να ξοδεύουμε χρήματα είναι εύκολα κατανοητή. Βασίζεται σε διαφόρους λόγους που πηγάζουν από τη κοινωνία της ευημερίας όπου ζούμε, τη Δυτική κουλτούρα που μεγαλώσαμε, τις διαφημίσεις που μας κατακλύζουν και την ανταγωνιστική και συγκριτική πλευρά του εαυτού μας.

Το πρώτο βήμα είναι να καταλάβουμε το πειρασμό του να αγοράσουμε και να μην τον αρνούμαστε. ο πειρασμός να αγοράζουμε είναι και καλός και φυσιολογικός. Αποδεικνύει ότι κάτι είναι σημαντικό και σας ενδιαφέρει.
Μπορεί να είστε μανιακός με τους υπολογιστές (που "πεθαίνετε" να παίξετε με το νέο μοντέλο που μόλις βγήκε στην αγορά) ή ένα trendy παιδί (που "πεθαίνει" να δοκιμάσει μαγιώ της τελευταίας λέξης της μόδας που μόλις εμφανίστηκε). Μπορεί να αγαπάτε τα εστιατόρια (και να βρήκατε ένα υπέροχο εστιατόριο) ή συλλέκτης εντόμων (και να βρήκατε ένα σπάνιο είδος) . . .
Θα εμφανιστεί με ποικίλες φράσεις όπως, "πρέπει να το αποκτήσω", "Είναι ακριβώς αυτό που έψαχνα" και παράλληλα συνοδεύεται από φράσεις που καταλαγιάζουν το φόβο: "Πήρα κάποια χρήματα πριν λίγο", "Μπορώ να το πληρώσω", "Κάναμε οικονομία το τελευταίο μήνα, αξίζουμε μια σπατάλη τώρα".

Ο Φόβος ότι τα Λεφτά θα Τελειώσουν

Κι αυτό ειναι εύκολα κατανοητό. Πηγάζει (τι έκπληξη) από την ίδια κοινωνία της ευημερίας, την ίδια δυτική κουλτούρα και τις ίδιες διαφημίσεις, τις πρακτικές πωλήσεων.
Κάποτε όταν ζούσαμε από την αγροτική παραγωγή ξέραμε ακριβώς τι έιχαμε. Σήμερα αναγκαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε μια ποικιλία ερεθισμάτων και πολύπλοκων όρων: πίστωση, επιτόκιο, υπερανάληψη, χρηματοδότηση ... και αυτό μόνο παραπλανεί και πιέζει.

Άπαξ και κατανοήσουμε την παρόρμηση του να αγοράζουμε, το δεύτερο βήμα είναι να καταλάβουμε το φόβο ότι τα χρήματα θα τελειώσουν και να μην το αρνηθούμε. Αυτός ο φόβος είναι ρεαλιστικός. Τα λεφτά είναι άλλωστε πεπερασμένα: δεν έχει σημασία πόσες δόσεις σας επιτρέπουν, όλα πρέπει να εξοφληθούν τελικά. Δεν έχει σημασία τι δάνειο λάβατε, η τωρινή σας κατάσταση είναι πιο δύσκολη επειδή πλέον των καθημερινών σας εξόδων πρέπει να το εξοφλήσετε . . .
Δεν έχει σημασία ποια είναι τα έσοδά σας - από τη στιγμή που τα έξοδα και ο τρόπος ζωής σας είναι λίγο πολύ σε συμφωνία. Επίσης δεν έχει σημασία ποιό είναι το στάτους σας και πόσο εξασφαλισμένος είστε - πάντα θα έχετε το ίδιο αίσθημα για διαφορετικά πράγματα και διαφορετικά ποσά.

Τι πρέπει να Κάνετε; HandWallet

Ας αυξήσουμε τα χρήματα-
Εντοπίζοντας όλα τα λάθη, τις διπλές πληρωμές και τις απατηλές συμφωνίες που λαμβάνουν χώρα στις πιστωτικές σας κάρτες.
Αποφεύγοντας τα ακριβά έξοδα που δε μας προσφέρουν ικανοποίηση.

Το κάνω αυτό ήδη. Γιατί χρειάζομαι το HandWallet;
Ίσως. Αλλά δυσκολεύεστε. Και πολεμάτε τον εαυτό σας. Με άλλες λέξεις, δεν είστε αντικειμενικός επειδή οι δύο δυνάμεις συνεχώς μάχονται μέσα σας.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εισάγω κάθε ευρώ που ξοδεύω στην εφαρμογή;
Ασφαλώς όχι. Μικροέξοδα που δε συσσωρεύονται (αξίζει αρχικά να το ελέγξετε) δεν είναι συνήθως σημαντικά και για αυτό δεν θα σημαίνουν κάτι για την εξοικονόμηση. Εξαρτάται από εσάς τι θα εισάγετε και τι όχι.
Επιπλέον, τα περισσότερα έξοδα θα ενημερώνονται αυτόματα από τις διαδικτυακές σελίδες των τραπεζών και των πιστωτικών καρτών και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τα επιβεβαιώσετε και να τα κατηγοριοποιήσετε (εάν το επιθυμείτε). Αυτο θα παίρνει λίγα λεπτά κάθε μήνα και θα αντικαταστήσει τη διαδικασία του να ελέγχετε τα έγγραφα που λαμβάνετε μέσω ταχυδρομείου.