HandWallet.com berdedikasi untuk melindungi peribadi anda.

HandWallet Expense Manager app:
Data hanya disimpan pada peranti pengguna. HandWallet tidak mengumpul sebarang maklumat peribadi atau mempunyai hak untuk maklumat peribadi.
Pengguna bertanggungjawab untuk menyandar datanya.
Pengguna boleh (tetapi tidak perlu) menyelaraskan datanya ke Dropbox peribadinya, Google Drive dan awan-awan lain. HandWallet juga tidak mempunyai hak ke atas data itu.
Jika anda meminta untuk menghubungkan HandWallet ke bank atau syarikat kad kredit, penghubungan itu akan dilakukan terus dari peranti anda ke pembekal data tanpa melalui pelayan HandWallet.
HandWallet menggunakan "Google Analytics" untuk mengumpul statistik umum berkaitan penggunaan app. Data ini tidak pernah dihubungkan dengan maklumat peribadi.

HandWallet app berdedikasi untuk melindungi keselamatan maklumat peribadi anda. Kami menyarankan pengguna-pengguna kami untuk menetapkan kata laluan apabila memulakan app. Kata laluan tersebut (seperti data lain) hanya disimpan pada peranti.

Laman HandWallet:
Anda boleh melawat kebanyakan halaman pada laman kami tanpa memberikan maklumat tentang anda. Tetapi kadangkala kami perlukan maklumat untuk memberikan perkhidmatan yang anda minta, dan kenyataan peribadi ini menerangkan pengumpulan data dan penggunaan dalam situasi tersebut.

HandWallet.com menjalankan jenis serahan di mana kami meminta pelawat-pelawat alamat e-mel mereka. Alamat e-mel ini yang kami dapatkan dari pelawat-pelawat tidak akan dijual atau dikongsi dengan pihak ketiga. Semua maklumat yang dikumpul digunakan untuk tujuan dalaman sahaja.

HandWallet.com juga mengumpul beberapa maklumat mengenai perkakasan dan perisian komputer. Maklumat ini termasuk: alamat IP anda, jenis pelayar, sistem operasi, nama domain, masa akses dan alamat-alamat laman sesawang rujukan. Maklumat ini digunakan untuk operasi perkhidmatan, untuk mengekalkan kualiti perkhidmatan, dan untuk memberikan statistik umum berkaitan penggunaan HandWallet.com. Data ini tidak pernah dihubungkan dengan maklumat peribadi.
HandWallet.com juga mengumpul maklumat berkaitan halaman-halaman yang dilawati pelanggan-pelanggan kami dalam HandWallet.com. Data lawatan laman ini juga tidak pernah dihubungkan dengan maklumat peribadi.

HandWallet.com berdedikasi untuk melindungi keselamatan maklumat peribadi anda. Kami menggunakan pelbagai teknologi dan langkah keselamatan untuk membantu melindungi maklumat peribadi anda dari akses, penggunaan atau pendedahan yang tidak dibenarkan.

Jika anda mempunyai sebarang soalan mengenai kenyataan peribadi ini, anda boleh hubungi sokongan kami.