Naše finansijsko ponašanje konstantno kontrolišu dve sukobljene sile Iskušenje za kupovinom i trošenjem novca nasuprot strahu da ćemo ostati bez novca.

HandWallet će Vam pomoći da sebe upoznate bolje, razumete i balansirate dvema silama koje se bore u Vama i dovesti Vas do stanja bolje ravnoteže. Korišćenjem ovog programa, imaćete više dostupnih prihoda i izvršavaćete potrošnju na mnogo efikasniji način . Rezultat je "više novca" ili, drugim rečima, razvijenije lične ravnoteže.

Iako Vas ovo neće učiniti srećnim(verujemo da je sreća unutrašnje stanje koje ne zavisi ni od čega, naročito ne od materijalnih stvari), omogućiće Vam da uživate u kupoviniu i oslobodiće Vaše vreme za mnogo važnije okupacije od raspravljanja sa bankarskim službenikom.

Iskušenje za kupovinom . . .

Konstantna potreba za trošenjem novca je razumljiva. To proizilazi iz nekoliko razloga u čijoj se osnovi nalazi prosperitet u kom živimo, zapadna kultura u kojoj smo odgajani, obilne reklame koje nas preplavljuju i konkurentne i komparativne strane likova.

Prvi korak je razumevanje iskušenja za kupovinom i ne negirati ga. Iskušenje za kupovinom je dobro i prirodno. Dokazuje da Vam je nešto važno i da Vas privlači.
Možda ste kompjuterski genije (koji prosto umire od želje da se igra sa najnovijim modelom koji samo što je izašao na tržište) ili klinac (koji umire da isproba najnoviju liniju kupaćih kostima koja se upravo pojavila na fashion kanalu). Možda ste ljubitelj restorana ili kolekcionar insekata (koji je naišao na retkost) . . .
Biće propraćeno brojnim rečenicama, poput "Moram to da imam" "To je upravo ono što sam tražio", a to će biti praćeno tihim, unutrašnjim glasom druge sile: "U najskorije vreme smo primili neki novac", "Mogu to da priuštim", "Štedeli smo prošlog meseca, možemo sada da priuštimo da se počastimo kupovinom

Strah da ćete ostati bez novca

Ovo je takođe razumljivo. To potiče (veoma iznenađujuće) iz tog istog sveta prosperiteta, iste zapadne kulture i istih reklamiranja, kreditnih prodaja i sofisticiranih prodajnih metoda
Ranije, kada smo živeli od agrikulture, znali smo tačno šta imamo. Danas smo primorani da se prilagodimo životu apstraktnih i zbunjujućih izraza: kredit, interes, prekoračenje, fond, veze... a to samo obmanjuje, čak štaviše stavlja pod pritisak.

Kada shvatimo impuls za kupovinom, sledeći korak je razumevanje straha da će ponestati novca i ne poricati. Ovo je realan strah. Novac dolazi sa ograničenjem: bez obzira koliko uplata Vam je dozvoljeno, sve se to na kraju mora isplatiti. Nije bitno koliku ste pozajmicu dobili, Vaša situacija (ukoliko ništa ne poboljšate) je samo još teža jer, osim Vaših regularnih troškova, sada morate i vratiti pozajmicu . . .
Bez obzira na visinu Vaših prihoda - obzirom na Vaše troškove i načina života koji su uvek više ili manje usaglašeni. Takođe nije bitno ni koji status imate - uvek ćete biti praćeni istim osećajem, u odnosu na različite stvari i sume novca.

Šta treba da uradite?HandWallet

Povećajmo količinu novca -
Lociranjem svih grešaka, dupliranih uplata i raznih lažnih poslovanja koja se mogu dogoditi na Vašim kreditnim karticama.
Napuštajući troškove koji se smatraju skupim i ne pružaju nam zadovoljstvo.

U svakom slučaju uradiću to. Zašto mi treba HandWallet?
Možda. Ali radite naporno u tome. I borite se sa sobom. Drugim rečima, niste objektivni zbog toga što su dve snage imale trčanje bitku unutar vas.

Da li to znači da ću sad morati da unesem i svaki dinar koji potrošim u aplikaciji?
Naravno da ne. Mali troškovi koji se ne akumuliraju (što je vredno, barem u početku, da to proveri) obično nisu značajni i stoga neće doneti nikakvu značajnu uštedu. Na vama je da odlučite šta da uđete, a šta ne.
Štaviše, većina troškova će se direktno ažurirati sa internet stranica različitih banaka i kreditnih kartica, a sve što je ostalo da se uradi je samo da ih afirmiše i da ih pripisuje kategoriji (ako želite to učiniti). Ova akcija traje nekoliko minuta svakog meseca i ona zamenjuje prelazak preko lista podataka koje primate poštom, kao što biste inače uradili.