Vårt finansiella beteende är kontinuerligt motiverat av två motstridiga styrkor: frestelsen att köpa och spendera pengar i motsats till rädslan att pengarna kommer att ta slut.

HandWallet kommer att låta dig lära känna dig bättre, förstå och balansera de två krafterna i dig själv och för att få dig till en situation med bättre personlig jämvikt mellan dessa två krafter.Med det här programmet får du mer inkomst, och du kommer att utföra dina utgifter på ett mer effektivt sätt. Resultatet av båda dessa är " mer pengar ", eller med andra ord ett bättre tillstånd för personlig jämvikt.

Även om detta inte kommer att ge dig lycka (vi tror att lycka är en intern sak som inte beror på någonting, absolut inte på materiella saker), men det kommer att göra det möjligt för dig att njuta av inköpsprocessen mer och kommer att leda tid för mer viktiga ärenden än att argumentera med din bank.

Frestelsen att köpa . . .

Det eviga behovet av att spendera pengar är lätt att förstå. Det härrör från ett antal skäl som ligger till grund för vilken välståndsland vi lever i, den västerländska kulturen i vars armar vi fostrades, de rikliga reklamerna som överväldigar oss och den konkurrenskraftiga och jämförande sidan av våra karaktärer.

Det första steget är att förstå frestelsen att köpa och inte förneka det. Frestelsen att köpa är både bra och naturlig. Det visar att något är viktigt för dig och lockar dig.
Du kan vara en datorfreak (som är "döende" för att leka med den nyaste modellen som just har kommit ut på marknaden) eller ett svällande barn (som är "döende" för att försöka få den mest moderna baddräkten som bara dykt upp på modekanalen).Du kan vara en restaurangälskare (inför en speciell restaurang) eller en insektsamlare (inför ett sällsynt fynd) . . .
Det kommer att visas tillsammans med ett antal meningar, till exempel "Jag måste ha det" "Det är precis vad jag letade efter", och det här brukar också åtföljas av en tystnad av den andra kraften: Vi har fått lite pengar för länge sedan", "Jag har råd med det", "Vi begränsade oss förra månaden, vi förtjänar ett köp nu".

Rädslan att pengar kommer att ta slut

Detta är också lätt att förstå. Det stammar (hur överraskande!) Från samma värld av välstånd, samma västerländska kultur och samma annonser, kreditförsäljning och sofistikerade försäljningsmetoder.
En gång när vi brukade lever från jordbruket visste vi exakt vad vi hade. Idag är vi tvungna att hantera ett sortiment av abstrakta och förvirrande termer: kredit, ränta, kassekrediter, fonder, koppling ... och det bara vilseleder och pressar oss.

När vi förstår impulsen att köpa är det andra steget att förstå rädslan för att pengarna kommer att gå slut och inte förneka det. Denna rädslan är realistisk. Pengarna är ju ändå ändliga: det spelar ingen roll hur många betalningar du har fått, de måste alla betalas i slutet. Det spelar ingen roll vilket lån du har fått, din situation nu (om du inte ändrar något) är bara svårare eftersom du förutom dina vanliga kostnader nu måste betala tillbaka det också. . .
Det spelar ingen roll vad dina inkomster är - eftersom dina utgifter och livsstil är alltid mer eller mindre i enlighet. Det spelar ingen roll vad din status är och i vilken utsträckning du är etablerad - du kommer alltid att åtföljas av samma känsla, med hänsyn till olika saker och olika belopp.

Vad ska du göra? HandWallet

Låt oss öka mängden pengar -
Genom att hitta alla misstag, de dubbla betalningarna och den bedrägliga hanteringen som kan äga rum på våra kreditkort.
Genom att förlora kostnaderna som visar sig vara dyra och inte ger oss tillfredsställelse.

Jag gör det iallafall. Varför behöver jag HandWallet?
Kanske. Men du arbetar hårt med det. Och du kämpar med dig själv. Med andra ord är du inte objektiv på grund av att de två krafterna har en löpande kamp inuti dig.

Betyder detta att nu måste jag skriva in varje öre jag spenderar i applikationen?
Självklart inte. Små utgifter som inte ackumuleras (det är värt att, åtminstone först, att kontrollera detta) är vanligtvis inte signifikanta och därför kommer de inte att leda till några betydande besparingar. Det är upp till dig att bestämma vad du ska ange och vad inte.
Dessutom kommer de flesta utgifterna att uppdateras direkt från de olika bankernas och kreditkortens webbplatser och allt som bara är att göra är att bara bekräfta dem och att ange dem i en kategori (om du vill göra det). Denna åtgärd tar några minuter varje månad och det ersätter att gå över datablad som du får per post, som du skulle göra ändå.